Firebase Otomatik Yedekleme

                   
Automated Backups(Otomatik yedekleme)
Blaze planı kullanıcıları, Otomatik yedekleme için Firebase Realtime Database'i kurabilirler. Bu özellik, Veritabanı uygulama verilerinizin ve JSON formatındaki kuralların bir Google Cloud Storage kovasına günlük olarak yedeklenmesini sağlayan bir self servis özelliğidir.
Setup(kurulum)
Başlamak için, Firebase konsolunun Veritabanı bölümündeki Yedeklemeler sekmesini ziyaret edin ve sihirbaz otomatik yedeklemelerinizi ayarlama konusunda size yol gösterecektir.
Depolama maliyetlerinden tasarruf etmek için, varsayılan olarak Gzip sıkıştırmasını etkinleştiririz ve 30 günden daha eski yedeklerin otomatik olarak silinmesi için kovanızdaki 30 günlük yaşam döngüsü politikasını etkinleştirmeyi seçebilirsiniz.
Durum ve yedekleme etkinliğini direk olarak bir el ile yedeklemeyi başlatabileceğiniz Firebase konsolunda görebilirsiniz. Bu, belirli zamanlı fotoğraflar çekerken veya herhangi bir kod değişikliği gerçekleştirmeden önce bir güvenlik eylemi olarak kullanışlı olabilir.


Restoring from backups(Yedekten geri yükleme)

 

Firebase'inizi yedekten geri yüklemek için önce dosyayı Google Cloud Storage'dan yerel diskinize indirin. Bu, yedekleme etkinliği bölümündeki dosya adını tıklayarak veya Google Cloud Storage kovası arayüzünden yapılabilir. Dosya Gzip sıkıştırılmışsa, önce dosyanın sıkıştırmasını kaldırın.

Verilerinizi içe aktarmanın iki yolu vardır:

1)   Veritabanınızın Veri bölümünde JSON'u Al düğmesini tıklayın ve uygulama verileri JSON dosyanızı seçin

2)Komut satırından bir CURL isteği de gönderebilirsiniz.

Ardından, terminalinize aşağıdaki değerleri girin, DATABASE_NAME ve SECRET alanlarını kendi değerlerinizle değiştirin:


curl ‘https:
//<DATABASE_NAME>.firebaseio.com/.json?auth=<SECRET>&print=silent’ -x PUT -d @<DATABASE_NAME>.json

 

Scheduling(Zamanlama)

Veritabanı yedeklemeniz, her yedekleme müşterisine eşit yük ve yüksek kullanılabilirlik sağlayan belirli bir saate atanır. Bu zamanlanmış yedekleme, gün boyunca manuel yedekleme yapmanıza bakılmaksızın gerçekleşir.

File naming(Doysa Adı)

Google Bulut Depolama grubunuza aktarılan dosyalar zaman damgalı (ISO 8601 standardı) olacak ve aşağıdaki adlandırma kurallarını uygulayacaktır.

·         Database data: YYYY-MM-DDTHH:MM:SSZ_<DATABASE_NAME>_data.json
·         Database rules: YYYY-MM-DDTHH:MM:SSZ_<DATABASE_NAME>_rules.json

Gzip etkinleştirilirse, dosya adlarına bir .gz son ek eklenecektir. Yedeklemeleri, Google Bulut Alanı önek arama özelliğini kullanarak belirli bir tarihten veya saatten kolayca bulabilirsiniz.

Gzip compression(Gzip sıkıştırması)

Varsayılan olarak, yedekleme dosyalarınızı depolama maliyetlerinden tasarruf etmek ve aktarım sürelerini azaltmak için Gzip sıkıştırma yöntemini kullanarak sıkıştırırız. Sıkıştırılmış dosya boyutu Veritabanınızın veri özelliklerine bağlı olarak değişir, ancak tipik Veritabanları orijinal boyutlarının ⅓'u kadar küçülebilir, bu da sizi depolama maliyetlerinden tasarruf etmenizi ve yedeklemelerinizin yükleme süresini azaltmanızı sağlar.

Gzipped JSON dosyalarınızın sıkıştırmasını kaldırmak için, OS-X ve çoğu Linux dağıtımı için varsayılan olarak gönderilen gunzip ikili dosyasını kullanarak bir komut satırı komutu yayınlayın.


gunzip <DATABASE_NAME>.json.gz  
# Will unzip to <DATABASE_NAME>.json

Storage 30 day lifecycle(30 günlük kayıt ömrü)

Google Cloud Storage Kovanız için varsayılan 30 günlük nesne yaşam döngüsü politikasını etkinleştiren, kullanımı kolay yapılandırma anahtarı sunuyoruz. Etkinleştirildiğinde, kovanızdaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. Bu, istenmeyen eski yedeklemeleri azaltmanıza, sizi depolama maliyetlerinden tasarruf etmenize ve kova dizininizi temiz tutmanıza yardımcı olur. Otomatik Yedeklemeler grubuna başka dosyalar yerleştirirseniz, aynı politika ile silinirler.

 

 

 






sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »
Thanks for your comment